Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

«Φεύγω διαφωνώντας με μια πολίτικη συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως. Θεωρώ ότι το νέο μνημόνιο θα γίνει μια μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης-Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Φεύγω από το υπουργείο άλλα συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη του κόμματος και υποστηρίζω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης καλωσόρισε τον κ. Σκουρλέτη επισημαίνοντας πως είναι ένας σύντροφος που εκτιμά βαθύτερα και που έχει αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.

«Ο κ. Σκουρλέτης είναι ιστορικό στέλεχος αυτού του χώρου και νομίζω ότι θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και θα πετύχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο αυτό είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Έχει απέναντί του μεγάλα συμφέροντα. Ο Π. Σκουρλέτης θα είναι πάνω από τα συμφέροντα. Στο μόνο που θα προσβλέπει είναι στο δημόσιο συμφέρον».

Στη συνέχεια, αναφερθείς ο κ. Λαφαζάνης για τα σημαντικά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθούν επισήμανε:

«Το έργο του Νοτίου ευρωπαϊκού αγωγού είναιπολύ σημαντικό, καταβάλαμε πολλές προσπάθειες κ κόπους. Για να μπει αυτό το έργο σε στάδιο υλοποίησης. Είναιένα μεγάλο έργο, κυρίως από την άποψη των ωφελειών.Είναιένα μήνυμα ότι η Ελλάδαέχει αφήσει ένα παρελθόν άσχημο κ προχωρά. Πιστεύωότι το έργοαυτό θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί ενάντια στις πιέσεις που ασκούνται από ισχυρούς κύκλους της ΕΕ και από τις ΗΠΑ, αλλά δεν θα εμποδίσουν για να προχωρήσει το εθνικό συμφέρον.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι στηρίζουμε το έργο και του TAP. Είναι σημαντικό το στηρίζουμε και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις αγροτών, για νέα όδευση σε αρκετά σημεία για τον TAP και τρίτον τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα, όπως η φορολόγηση των κερδών.»

Επίσης, μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου δήλωσε:

«Στα χερσαία είναι σε εξέλιξη. Έληξε πρόσφατα και για τα θαλάσσια οικόπεδα. Είχα τρεις προσφορές, δεν έχουν ανοίξει οι φάκελοι ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για τον τομέα της ενέργειας είπε:

«Οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν δημόσιες και να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιες προς όφελος του ελληνικού λαού. Δεν θα είναι ευχάριστο για την Ελλάδα να δούμε εκποιήσεις των ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων.»