search icon

Ελλάδα

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας (vid)

Oι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο στα καταστήματα που είναι ανοιχτά όσο και στους πολίτες, για το αν τηρούνται τα μέτρα - Τι διαπιστώθηκε

Το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες δηλαδή πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 21:00, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ σάρωσαν το κέντρο της Γλυφάδας, για διαπίστωση τήρησης ή μη των μέτρων κατά του κορωνοϊού, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Ειδικότερα, οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο στα καταστήματα που είναι ανοιχτά όσο και στους πολίτες, για το αν τηρούνται τα μέτρα και εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Μέχρι στιγμής, δεν είχαν εντοπιστεί παραβάτες, με τους πολίτες να δείχνουν την απαραίτητη υπευθυνότητα.

Παράλληλα, στο Ηράκλειο της Κρήτης οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Ωστόσο, χτές μόνο στο Ηράκλειο δοθήκαν 97 πρόστιμα, και συνολικά 177 σε όλο το νησί. Στην Πάτρα οι έλεγχοι είναι συνεχείς, με τους πολίτες να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο από τους ελέγχους στη Γλυφάδα:

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση από τις 9 το βράδυ, ως τις 5 το πρωί θα επιτρέπεται μόνο για μετάβαση σε γιατρό, προκειμένου να συνοδεύσει κανείς το κατοικίδιό του ή για λόγους εργασίας.

Στην ουσία, για τις ώρες από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το ξημέρωμα της επομένης εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033, ωστόσο ισχύει μόνο για τον κωδικό 1 (σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας) και τον κωδικό 6 (συνοδεία κατοικίδιου ζώου πλησίον της οικίας). Φυσικά, θα μπορούν να μετακινούνται με τη σχετική βεβαίωση εργοδότη και οι εργαζόμενοι.

Προσαρμόζεται το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων, συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν πλέον  στις 20.30

Όσον αφορά την εστίαση η παράδοση κατ’ οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία.

Επιτρέπεται δε, και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away). Ωστόσο, δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης: Η Capital Gas παρέλαβε το 1ο νεότευκτο LNG «Aristos I»

ΥπΑΑΤ: Σε ετοιμότητα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής ενάντια στον κορωνοϊό

Exit mobile version