Ελλάδα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής ενάντια στον κορωνοϊό

  • newsroom


Δείτε τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της αποφυγής της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς (MMM) για την προστασία του επιβατικού κοινού και του προσωπικού και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και άλλων κρουσμάτων ιογενούς αιτιολογίας (εποχική γρίπη κ.ά.).

Ακόμη, εφιστά την προσοχή αναφορικά με την ανάγκη συστηματικού, συνεχούς και επαρκούς αερισμού στα ΜΜΜ. Επισημαίνεται ότι για λόγους προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού θα πρέπει σε κάθε περίπτωση τα παράθυρα των οχημάτων να είναι συνεχώς ανοιχτά, από την αφετηρία και καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών, για επαρκή αερισμό ταυτόχρονα ή και ανεξαρτήτως της χρήσης του κλιματισμού.

Αναφορικά με τη χρήση κλιματισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα λοιπά μέσα μεταφορών (ταξιδιωτικά λεωφορεία-πούλμαν, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ) συνιστάται η χρήση τους σε ρύθμιση μεγιστοποίησης της εισαγωγής νωπού αέρα σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επιβεβλημένη είναι η τακτική συντήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή διαδικασίες. Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επιβατών αναφορικά με τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και ατομικής υγιεινής μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων.

Σημειώνεται ότι ανωτέρω συστάσεις αφορούν τόσο τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες όσο και τις δημοτικές συγκοινωνίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτονται οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε ακόμη:

Ικτίνος: Μείωση 49,63% των EBITDA στο 9μηνο του 2020, στα 4,79 εκατ. ευρώ

Emirates: Μείωση 74% στα έσοδα του α΄ εξαμήνου της χρήσης 2020/21, στα 3,7 δισ. δολάρια

Γερμανία: Η Biontech σχεδιάζει εμβολιασμούς από τις αρχές του 2021