Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους έχει και όρια αναφέρει ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Miro Cerar σε συνέντευξή του λέγοντας πως και οι υπόλοιπες χώρες αγωνίζονται λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας.
Ο Σλοβένος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα του μπλοκ, τα οποία περιλαμβάνουν τη διατήρηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
«Και ο δικός μας λαός υπόκειται σε μέτρα λιτότητας» αναφέρει ο 51 χρονος πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας, να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά μας. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά το θέμα της αλληλεγγύης, διότι θα ήταν ένα κακό μήνυμα για τους πολίτες μας.»
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δείξουν κάποια ευελιξία όσον αφορά τις προθεσμίες, και φυσικά κάποιες πιθανές προσαρμογές για το πρόγραμμα διάσωσης της» συμπληρώνει ο Σλοβένος πρωθυπουργός. Αλλά «το βασικό πλαίσιο και οι βασικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τηρούνται σε όλες τις χώρες».
«Αυτή είναι η θέση μας, και περιμένουμε επίσης από την Ελλάδα να αποδείξει ότι είναι ικανή και πρόθυμη να κάνει πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει τα πρότυπα και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταλήγει.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.