Την ανάγκη η Ευρωζώνη να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί την Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Liberation» ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.
Αν και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφής του ελληνικού χρέους, ο κ. Σαπέν τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις ελληνικές εκλογές γιατί «βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών «οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες, είτε γιατί το ήθελαν, είτε γιατί τους το επέβαλαν. Μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά, οι φόροι, για όσους τους πληρώνουν, έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ το προσωπικό του δημοσίου έχει συρρικνωθεί. Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία έχει χάσει το 1/4 του πλούτου της σε διάστημα πέντε ετών».

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.