(Upd 14.30) «Στις 5 Ιουνίου θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ κανονικά γιατί μέχρι τις 5 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ανεπίσημη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι την προσεχή Πέμπτη, 28 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.
Νωρίτερα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέψευσαν τα σενάρια περί ενοποίησης των τεσσάρων δόσεων που πρέπει να καταβληθούν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο σε μία, υπογραμμίζοντας ότι ορόσημο για την κυβέρνηση παραμένει η 5η Ιουνίου.
Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πληρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα την επόμενη δόση προς το Ταμείο, εκμεταλλευόμενη το δικαίωμα να συγχωνεύσει σε μια πληρωμή τις τέσσερις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ, κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».
Η κυβέρνηση απορρίπτει το σενάριο αυτό γιατί θα τραβήξει κι άλλο η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και όπως τονίζουν πηγές του Μαξίμου, «δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο».
«Ούτε σκέψη» ενοποίησης των δόσεων, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι η 5η Ιουνίου είναι το ορόσημο για να βρεθεί το συντομότερο λύση για την χώρα.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση φοβάται πως αν θέσει ένα τέτοιο θέμα και τελικά απορριφθεί, τότε θα είναι ακόμη πιο δυσχερής η θέση της.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.