Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(upd 19.10)Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο ενός μαραθώνιου επαφών που έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής νέας συμφωνίας με τους εταίρους με έμφαση στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας.

Embedded image permalink

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ματέο Ρέντσι πραγματοποιείται στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Πριν από το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε διεξοδική συνομιλία με τον ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

 

Από τον κεντροαριστερό Ιταλό ηγέτη ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητά σαφείς ενδείξεις στήριξης της εκστρατείας του, γνωρίζοντας ότι το μήνυμα της πρώτης από τις τρεις συναντήσεις που έχει αυτό το διήμερο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό (αύριο πάει σε Βρυξέλλες για συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ).