Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο στην ηγεσία ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και οι πρόεδροι των 2 ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο: Ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής που βρίσκεται αυτή την ώρα στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Με την νομοθετική παρέμβαση θα τιμωρείται μια ομάδα που παρανομεί, αλλά δεν θα εξοντώνεται» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος προχώρησε στην απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός μιας ομάδας και όχι ως εκπρόσωπος του λαού. «Δεν μπορεί να ποδοσφαιρική αντιπαράθεση να γίνει κοινωνική».

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή:

Το ποδόσφαιρο ταλανίζεται είκοσι χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε πως «το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρώτο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μια μίζερη επικαιρότητα. Το διαπίστωσα με θλίψη επιστρέφοντας από το Παρίσι που είχα συναντήσεις με πρόεδρο Μακρόν».

Η κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία ως μια κίνηση καταλλαγής, υποστήριξε και ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν συμφωνεί.

«Δεν μιλάμε για αθλητική διευθέτηση αλλά για παρέμβαση που έχει στόχο να πέσουν οι τόνοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «έκρινα προσωπικά ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική. Πρώτος φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή που λειτούργησε ως εκπρόσωπος ομάδας».

«Οι χαμηλοί φόροι τα καλά σχολεία και νοσοκομεία είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο»

Όμως και σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης με την ευθύνη FIFA και UEFA διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους

Αν το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρών θα αναγκαστούμε να διακόψουμε αμέσως την Σουπερ Λιγκ γιατί θα είναι καλύτερο να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από αυτό που έχουμε τώρα.

Μνημόνιο με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο στην ηγεσία ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και οι πρόεδροι των 2 ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο: Ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης. 

«Αυτή την φορά μην σας φοβίζει η λέξη. Γι αυτού του τύπου τις συμφωνίες με δική σας ευθύνη την ζήσαμε παντού εκτός από εκεί που έπρεπε. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση που δυστυχώς πρέπει να ισχύσουν και εδώ. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει ανασυγκρότηση πρωταθλήματος. Και αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν την ευθύνη στους οπαδούς τους να αναλάβουν το βάρος. Αυτή η πρωτοβουλία θα έρθει να χτίσει σε μια σειρά μέτρων. Ο θεσμός των ξένων διαιτητών. Το VAR είναι εργαλεία που στηρίξαμε και κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Δεν αρκούν όμως για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Μητσοτάκη ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, καθώς απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει ως «υπεύθυνο για το χάος στο ποδόσφαιρο». «Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο με το ποδόσφαιρο», είπε ο Μητσοτάκης.

Πηγή: protothema.gr