Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργος για τη μετανάστευση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, Γιάννης Μουζάλας, για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καλώντας ωστόσο την Ευρώπη να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.
«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», υπογράμμισε, προσερχόμενος στο κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Όπως είπε, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.
Συνεχίζοντας, ο Ι. Μουζάλας, προσέθεσε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».
Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχόμενους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 40 ημέρες.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.