Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 10 το πρωί στην περιοχή Μέλαμπες Ρεθύμνου στην Κρήτη, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο τμήματα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς υπάρχουν οικισμοί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει.

 Στο μεταξύ κι ενώ ακόμα “σιγοκαίνε” οι πυρκαγιές στον Κοιλιωμένο και το Μαχαιράδο, μια νέα πυρκαγιά είχαμε τη νύχτα και συγκεκριμένα γύρω στις 02:55, στο χωριό της Λιθακιάς, στη νότια Ζάκυνθο.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρεις ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Είναι η πέμπτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή της Λιθακιάς το φετινό καλοκαίρι γεγονός που προβληματίζει, τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.