Νέα περίπτωση παράνομης υδροδότησης στην περιοχή της Μάνδρας έφερε στο φως ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ την Τετάρτη που αποκάλυψε ότι οικισμός έπαιρνε παράνομα νερό με λάστιχο 1,5 χλμ. από δημοτική παροχή υδροδότησης.

Στο βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των Διευθύνσεων Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικού σκύλου, φαίνεται πώς είχαν προσπαθήσει να κρύψουν το παράνομο λάστιχο.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ξήλωσε καλώδιο 100 μέτρων το οποίο ήταν συνδεδεμένο με πυλώνα φωτισμού αυτοκινητόδρομου και με το οποίο ηλεκτροδοτούνταν παράνομα σπίτια.

Τα κρυμμένα ρολόγια και οι απώλεια εσόδου χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο

Μερικές ημέρες νωρίτερα, όπως έγραψε το protothema.gr, οι έλεγχοι της Δημοτικής Αρχής στη Μάνδρα για καταναλώσεις μεγάλων ποσοτήτων νερού από εταιρείες, που όμως δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ στον Δήμο, έβγαλε λαβράκια.

Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ήρθαν στο φως, επιχείρηση στη Βιομηχανική Ζώνη Μάνδρας φέρεται να είχε καταναλώσει πάνω από 40.000 κυβικά μέτρα νερού, χωρίς να έχει δηλωμένο υδρόμετρο. Οι οικονομικές απώλειες για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς η τεράστια ποσότητα νερού δεν είχε τιμολογηθεί ποτέ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από στοχευμένους ελέγχους που διενήργησε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν δέκα αδήλωτα ρολόγια ύδρευσης στη Βιομηχανική Περιοχή, τα οποία παρέμεναν κρυμμένα από το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέντε επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και πολυεθνικές είχαν αποκρύψει τα υδρόμετρα κάτω από το οδόστρωμα ή μέσα στις εγκαταστάσεις τους, στερώντας από τον Δήμο σημαντικά δημόσια έσοδα επί σειρά ετών.

Διαβάστε περισσότερα στo protothema.gr