Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στη ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εστιάζοντας στην τιμωρία της κακής συμπεριφοράς του οδηγού και όχι στην τιμωρία του οχήματος θα προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε μην να στερείται το μέσο μεταφοράς κάποια οικογένεια.

Επίσης η αρχή για τη διαμόρφωση των κινήτρων και των αντικινήτρων ώστε να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων είναι ότι ο «ρυπαίνων πληρώνει»! Ειδικότερα ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στην «Βραδυνή της Κυριακής» επισήμανε ότι: «Η αρχή για τη διαμόρφωση των κινήτρων και των αντικινήτρων είναι ότι ο “ρυπαίνων πληρώνει”. Ταυτόχρονα, όμως, συνεκτιμάται και η οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας, ώστε να διευκολύνουμε τους πολίτες να ανανεώσουν τα οχήματά τους. Στο υπουργείο Μεταφορών προχωράμε ήδη στη χρονομίσθωση των επαγγελματικών οχημάτων, με σκοπό την ανανέωση του στόλου σε φορτηγά, λεωφορεία και ταξί.»

Όσον αφορά στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός απόκτησης νέων οχημάτων θα είναι έτοιμος τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr