Έρχεται σήμερα για επίσκεψη στην Αθήνα και πιθανώς θα πάει και στα νησιά ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Microsoft θα μείνει λίγες μέρες στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος, όμως, αυτό το διάστημα βρίσκεται στις ΗΠΑ, λόγω των σοβαρών υποχρεώσεών του με τη Pfizer.

Ο κ. Γκέιτς θα μείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εμβληματική επένδυση της Microsoft 1 δισ. ευρώ σε βάθος 10ετίας στην Ελλάδα με τρία data centers έχει ξεκινήσει, επένδυση που αναμένεται να λειτουργήσει ως «καταλύτης» για την ψηφιακή «απογείωση» της χώρας. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, ο οποίος έχει επιφορτιστεί και με την ευθύνη υλοποίησης, η μεγάλη επένδυση θα είναι πλήρως λειτουργική σε βάθος δύο – τριών ετών.

Αναφορά στη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, έγινε κατά την  συνάντηση που είχε προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, και τον πρόεδρο της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ναντέλα και τον κ. Σμιθ τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο poll από τον Έλον Μασκ: Οι δισεκατομμυριούχοι ή οι πολιτικοί είναι πιο αναξιόπιστοι;

Titan: Κάτω από το όριο του 10% το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της FMR LLC

Πετρέλαιο: Στα ύψη η τιμή του brent