Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής βρέθηκε και πάλι η Λιάνα Κανέλλη, ενώ οι μνήμες από την επίθεση εις βάρος της από τον Ηλία Κασιδιάρη δεν έχουν ακόμα σβήσει…

Τη φορά αυτή, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, ήταν ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, που αναφέρθηκε στην ιδιότητα του υπόδικου, με την κυρία Κανέλλη να επισημαίνει ότι «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και διαμαρτυρόμενη να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαγός την ακολούθησε ως τους διαδρόμους της Βουλής, ενώ δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) τον εμπόδισαν να πλησιάσει την κυρία Κανέλλη.

Εκεί, φέρεται να ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με τον κ. Λαγό να της λέει: “Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής”. “Ναι, ήμουν” απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ και στη συνέχεια ο κ. Λαγός της είπε: “Να δεις πώς θα φύγεις”. Τότε, η κυρία Κανέλλη ρώτησε: “Με απειλείς;”, για να λάβει την απάντηση: “Ναι, σε απειλώ. Τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και μένα μήνυση” απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. “Μήνυση δεν έκανα στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε σένα;» ανταπάντησε η κυρία Κανέλλη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου, σχολίασε το γεγονός, λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ενημερωθεί η πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές. «Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι, απειλώντας μας» τόνισε, επίσης, η κυρία Κατριβάνου.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το περιστατικό

Το περιστατικό παραπέμφθηκε τελικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς η κυρία Κατριβάνου κατήγγειλε το γεγονός στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες των άλλων κομμάτων, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά της επιτροπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ερευνηθεί το θέμα.

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να υπάρξει πολιτική καταδίκη για το γεγονός. Από την πλευρά του, και ο κ. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ ζήτησε πολιτική καταδίκη, ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται να αρνήθηκε, λέγοντας πως «δεν είναι εδώ δικαστήριο» και παρέπεμπε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Μετά από αντιδράσεις και πιέσεις των κομμάτων τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της πολιτικής καταδίκης (το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει νωρίτερα ως κίνηση διαμαρτυρίας). ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν υπέρ του να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Λαγός: Στο λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν την απείλησα

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και ερωτηθείς για το περιστατικό και για το αν υπήρξαν απειλές, ο Γιάννης Λαγός απάντησε: «Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

«Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς» είπε ακόμη ο βουλευτής της ΧΑ.

Και συνέχισε: «Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα».

Μάλιστα, τόνισε ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες της κυρίας Κανέλλη, ενώ, ερωτηθείς αν τον κράτησαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.

Καταγγελία από το ΚΚΕ για Λαγό και Κωνσταντοπούλου

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά, όπως αναφέρει, του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της. «Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό» αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταδικάζει το Ποτάμι

Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του Ποταμιού καταδίκασε απερίφραστα τη χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του Κοινοβουλίου επίθεση του κ. Λαγού στην κυρία Κανέλλη, όπως είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, τόνισε, επίσης: «Θεωρούμε πως είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η Διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα πως πρέπει να κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση, δεν πείθει καθώς οι δύο ενέργειες δεν αποκλείουν η μία την άλλη».

Πηγή: protothema.gr