Το παλάτι που είχε αγοράσει πριν από οκτώ χρόνια στο Πόρτο Χέλι μέσω offshore  πούλησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος  σε Βούλγαρο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και είναι κάτοικος Λονδίνου. Παράλληλα δώρισε την πανάκριβη γκαρνταρόμπα του στους ντόπιους. Πρόκειται για ένα ακίνητο αραβικής αρχιτεκτονικής που δύσκολα περνάει απαρατήρητο, χτισμένο στον Αγιο Αιμιλανό, στο Πόρτο Χέλι, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου.

Με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, με σιντριβάνια και πλακάκια που είχαν φέρει απευθείας από το Μαρόκο οι άνθρωποι του Λιβανέζου Μαρκ Σούρσοκ. Είναι ο επιχειρηματίας που πούλησε την εν λόγω πολυτελή κατοικία στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο πριν από οκτώ χρόνια αντί 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο η αξία του οποίου, όπως επισημαίνουν μεσίτες της αγοράς, αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Τότε, δε, έλεγαν πως ο έκπτωτος βασιλιάς αγόρασε κοψοχρονιά και ότι επρόκειτο για πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Πάντως πριν από λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να αποχωριστεί την παραθαλάσσια βίλα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα κι αυτό γιατί ήθελε να βρίσκεται κοντά στους γιατρούς του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Αν και αρχικά προσανατολιζόταν στην αγορά μιας νέας κατοικίας στο Κολωνάκι, καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας από τον κύκλο του προσφέρθηκε να τον εξυπηρετήσει παραχωρώντας του ένα ευρύχωρο διαμέρισμα επί της Βασ. Σοφίας.

vasiliki_vila_in__4_

Οσο για τον νέο αγοραστή, αυτός βρέθηκε μέσω προσωπικών γνωριμιών και δεν προκύπτει να μεσολάβησε κάποιο μεσιτικό γραφείο. Πρόκειται για έναν Βούλγαρο επιχειρηματία που στη χώρα του δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες. Είχε επισκεφτεί τον Αγιο Αιμιλιανό πέρυσι το καλοκαίρι με σκοπό να δει από κοντά το συγκεκριμένο ακίνητο και να ξεναγηθεί στους χώρους του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», η συμφωνία για την αγοραπωλησία πλησίασε στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος είχε ζητήσει από τον νέο ιδιοκτήτη να παραμείνει στο σπίτι μέχρι και τον Μάρτιο, επιθυμία που έγινε σεβαστή.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο της πρώτης αγοραπωλησίας με αριθμό 23084 υπογράφηκε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 2014, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Μανούσου Α. Μπολιώτη. Το τίμημα ήταν 5 εκατ. ευρώ, η δε αντικειμενική του αξία 1.529.573,18 ευρώ, ενώ ως πωλητές αναφέρονταν τα ονόματα Μαρκ Σούρσοκ και Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ και ως αγοραστής εμφανιζόταν η εταιρεία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία που είχε συσταθεί στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά.

vasiliki_vila_in__6_
Tα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο τέως βασιλιάς ανάγκασαν την οικογένεια να μεταφερθεί στην Αθήνα. Πρόσφατα εθεάθησαν στο κέντρο η Αννα Μαρία με τον Νικόλαο και τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ

Μαζί με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο αποχώρησε σύσσωμο σχεδόν το προσωπικό της βίλας. Το μοναδικό πρόσωπο που πρόκειται να παραμείνει στο πόστο της είναι η προσωπική βοηθός του, που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού. Πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης της τέως βασιλικής οικογένειας, πρόκειται να προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες της στον νέο ιδιοκτήτη και να τον βοηθήσει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές που έχει ήδη ζητήσει. Προς το παρόν βρίσκονται σε εξέλιξη μικροαλλαγές στον εξοπλισμό της πολυτελούς κατοικίας που έχουν να κάνουν με τα υδραυλικά και τις αφαλατώσεις, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσα άτομα θα προσληφθούν για να στελεχώσουν το νέο προσωπικό. Να σημειωθεί ότι όταν ο Κωνσταντίνος είχε προσκεκλημένους στη βίλα του, αντιστοιχούσαν δύο άτομα από το προσωπικό ανά καλεσμένο. Ο νέος ιδιοκτήτης πρόκειται να έρθει στο Πόρτο Χέλι αυτό το Σαββατοκύριακο για να επιβλέψει τη διαδικασία της μετακόμισης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό που προκάλεσε, πάντως, εντύπωση είναι ότι ο Κωνσταντίνος δεν αποχωρίστηκε μόνο την εξοχική του κατοικία αλλά και ολόκληρη την γκαρνταρόμπα του, για την οποία ζήτησε να παραχωρηθεί στους κατοίκους του Πορτοχελίου ως ανταπόδοση για την αγάπη και τον σεβασμό που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεκάδες αφόρετα κοστούμια με τα καρτελάκια τους και κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα, δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών, επώνυμες φίρμες, πουκάμισα με το μονόγραμμά του, παντελόνια και μεταξωτές γραβάτες τοποθετήθηκαν επιμελώς με ενέργειες του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου σε μια αποθήκη για να μοιραστούν στη συνέχεια στους δημότες. Μόνο που τα ρούχα που δώρισε είναι τόσο πολλά που η αποθήκη της Ερμιονίδας μετετράπη σε πραγματικό show room, σαν να πρόκειται για κάποιο μεγάλο κατάστημα ένδυσης, όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε. Τα πρώτα κομμάτια μοιράστηκαν το περασμένο Σάββατο σε bazaar που οργάνωσε η δημοτική αρχή και έπεται συνέχεια μέχρι να εξαντληθεί όλο το απόθεμα.

vasiliki_vila_in__3_
H πολυτελής βίλα του τέως βασιλιά βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία στο Πόρτο Χέλι. Με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα και 12 κρεβατοκάμαρες, είναι ένα σπάνιο ακίνητο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr