Για πολλές δεκαετίες κατά το παρελθόν, το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ήταν το σήμα κατατεθέν του κέντρου της πρωτεύουσας και ένα αξιοθέατο για τουρίστες, αλλά και εγχώριους επισκέπτες. Όταν η πλατεία άλλαξε, το συντριβάνι δεν συμπεριλήφθηκε στα σχέδια. Μαζί του εξαφανίστηκε και η ιδιαιτερότητα της πλατείας Ομονοίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της παραβατικότητας και της παρακμής.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δρομολογεί με γοργά βήματα την επαναφορά του ιστορικού συντριβανιού, με την ελπίδα ότι το σημείο αναφοράς των περασμένων χρόνων, να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επαναφορά ολόκληρης της περιοχής στην παλαιότερη αίγλη και σημασία της.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν «παρών» στην πρώτη δοκιμή λειτουργίας του συντριβανιού. «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά. Έρχεται…» είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα social media.

Μια ανάσα πριν αποκαλυφθεί η ιστορική πλατεία της Αθήνας στη νέα της μορφή, που έχει πολλά νοσταλγικά στοιχεία με κυρίαρχο το συντριβάνι, ο κ.Μπακογιάννης για δεύτερο βράδυ στη σειρά αποκάλυψε ψηφίδες.

Το βράδυ, το ιστορικό – ανανεωμένο – σιντριβάνι γέμισε με νερό. «Παρών» στη διαδικασία ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πόσταρε σχετικό βίντεο στο Instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

Δείτε τη στιγμή που το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας γεμίζει νερό:

Δείτε φωτογραφίες της «νέας» πλατείας από ψηλά:

Επιπλέον, ο δήμαρχος πόσταρε μια νυχτερινή λήψη της πλατείας κι ενημέρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη, στη νέα της μορφή «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…», είπε χθες για να προσθέσει σήμερα «πλατεία ξανά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις

Πηγή: protothema.gr