Για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μάλιστα έβαλε στο «τραπέζι» και τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Κώστας Καραμανλής σχετικά με το… μέλλον του Βαγγέλη Μειμαράκη.

«Είναι ένα ερώτημα που υπάρχει αν θα μείνει ο κ. Μεϊμαράκης υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. Ότι το έχει πει όλοι πριν φύγουν λένε ότι «θα μείνουμε και θα υπηρετήσουμε το νέο αρχηγό». Δεν ξέρω τι εντολές θα πάρει από τον Καραμανλή ο κ. Μεϊμαράκης, γιατί ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ανοιχτά να παίζει ένα ρόλο ηγέτη της παράταξης του κ. Μεϊμαράκη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις προεκλογικές τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το «βαρύ» όνομα που φέρει, ο πρώην υπουργός εξήγησε πώς ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να ανανεώσει τη γαλάζια παράταξη και αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.

«Δεν ξέρω κατά πόσον ο κ. Μητσοτάκης θα είναι συνεπής στις αρχές του. Γιατί εδώ, έχει πάρει δεσμεύσεις, έχει υιοθετήσει θέσεις και θα ‘λεγα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Σημίτης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως το ζήσαμε την εποχή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σαφώς μετανανεωτικές και μεταρρυθμιστικές θέσεις, στις οποίες επιμένει και μένει να δούμε αν θα τις υλοποιήσει. Αν τις υλοποιήσει, η άλλη παράταξη που έχει όλο τον λαϊκισμό μέσα της παλαιάς δεξιάς και τον καραμανλισμό, δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει ή θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Θα το δούμε. Αν γίνουν τα πράγματα έτσι που σας τα περιγράφω, είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι».

«Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία. Αν αυτό συμβεί, είναι προφανές ότι και η χώρα θα αλλάξει μορφή και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Πηγή: protothema.gr