Το νεκρό κοριτσάκι του Φαλήρου ήταν ένα από τα «αόρατα παιδιά». Αυτά που δεν έχουν πατρίδα, κανείς δεν τα βλέπει, κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και γίνονται ορατά μόνο νεκρά. Το κουβάρι με τις απαντήσεις τού τι συνέβη στο παιδί άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν η μάνα της μικρούλας, μαζί με τα δύο αδελφάκια της, επιχείρησε να φύγει από το σπίτι της νιώθοντας ότι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της και του βίντεο από το περίπτερο μαζί με τα τρία παιδιά -αργά ή γρήγορα- θα οδηγούσε τις Αρχές στην πόρτα της.

Οι ισχυρισμοί

Εως αργά το βράδυ της Παρασκευής όλα ήταν ανοιχτά για το πώς το τρίχρονο παιδί κατέληξε νεκρό στην παραλία Εδέμ (Παράδεισος). Η μητέρα ισχυριζόταν ότι το κοριτσάκι ήταν άρρωστο το περασμένο Σάββατο και έπεσε και ξανάπεσε στο μπάνιο. «Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του», φέρεται να είπε κατά την προανακριτική της κατάθεση. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο του παιδιού, όμως, σε συνδυασμό με την εικόνα του, όπως καταγράφηκε στο βίντεο στο περίπτερο, στρέφουν την έρευνα στην εγκληματική ενέργεια, ενώ η μητέρα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για έκθεση ανηλίκου, στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους οι ασχολούμενοι με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 32χρονης μητέρας -και με δεδομένο ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα-, φοβήθηκε ότι θα κρινόταν υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης της και θα έχανε και τα άλλα δύο παιδιά της

Η 32χρονη γυναίκα φέρεται να ζούσε στο διαμέρισμα των Κάτω Πατησίων μαζί με έναν ηλικιωμένο Ελληνα, ο οποίος ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν βρισκόταν στο σπίτι τις κρίσιμες ώρες του περασμένου Σαββάτου. Εξαφανισμένος είναι και ο πατέρας των τριών παιδιών. Πρόκειται για έναν 43χρονο Αλγερινό με βαρύ ποινικό παρελθόν που περιλαμβάνει σύλληψη για ληστεία το 2021, για ναρκωτικά το 2022 και άλλες τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία. Η εικόνα που έχουν οι Αρχές είναι ότι δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr