Την ανάγκη “να δουλέψουμε για να αλλάξουμε το ευρώ” σημείωσε μιλώντας στο Mega ο αρχηγός των Ισπανών Podemos, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα και απηύθυνε χαιρετισμό κατά την ομιλία τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την όχι μέτρο ιδεολογικό, αλλά μέτρο κοινής λογικής.
“Όταν το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, πρέπει να το λύσεις χρησιμοποιώντας τα μέσα για την αναδιάρθρωση”, σημείωσε.
“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα μέσα του αιώνα πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέγραψαν στη Γερμανία ένα μεγάλο μέρος του χρέους της”, τόνισε.
Δεν μου αρέσει το Μάαστριχτ, δεν συμφωνώ με το πώς δημιουργήθηκε το ευρώ αλλά η υπευθυνότητα αυτές τις στιγμές είναι να περάσουμε από την υποταγή στο ευρώ, στο να δουλέψουμε για να αλλάξουμε το ευρώ.
Ο Ιγκλέσιας, μιλώντας στα ελληνικά είπε: “Η αλλαγή στην Ελλάδα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και στην Ισπανία Podemos. Η ελπίδα έρχεται”.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.