Σειρά από μη συμμορφώσεις που οδηγούν στην υποβάθμιση της ποιότητας του νερού στην Πάτμο αλλά και διοχέτευση των λυμάτων στην θάλασσα, εντόπισαν αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Βιολογικό Καθαρισμό του νησιού.

Οι εικόνες ντροπής που αποκάλυψε το protothema.gr με το καφέ νερό να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών αλλά και την έντονη δυσοσμία που κατήγγειλαν πολίτες προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων, αφού ξεκίνησε προκαταρκτική που διέταξε η Εισαγγελία Δωδεκανήσων, ενώ ξεκίνησε και σειρά ελέγχων από αρμόδιους φορείς. Μετά την αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, σειρά έχει σήμερα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας το οποίο ταξιδεύει στο νησί.

Τι αναφέρει η έκθεση

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αυτοψίας που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr