Ελλάδα

Πέτσας: Αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

  • newsroom


Όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR).

Τις επόμενες ήμερες αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σημείωσε ο κ. Πέτσας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12:36Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Στέλιος Πέτσας, Κορωνοϊός

Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορωνοϊού, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Είμαστε ασφαλής χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Επανέλαβε δε ότι εξετάζονται τα δεδομένα και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπενθύμισε εξάλλου ότι από αύριο Τρίτη όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Πάντως, όπως τόνισε, «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός». «Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση» σημείωσε και υπενθύμισε ότι γι’ αυτό αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ. «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε.

Απόρρητο Απόρρητο