search icon

Ελλάδα

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 120 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

Τέσσερις συλλήψεις έως τώρα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη - Οι αρχές έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ

Το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά. Σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, ανέρχεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) 6 τόνων 51 κιλών και 700 γραμμαρίων αλλά και 3.127.360 παραισθησιογόνων χαπιών Captagon, γνωστού και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκαν κρυμμένα σε κοντέινερ του φορτηγού πλοίου «NOKA» σημαίας Συρίας, που βρίσκεται κατασχεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών ήταν επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα 8 από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη Λιβύης. Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχαν καφές, μπαχαρικά και πριονίδια, κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων κλιμακίων του Λιμενικού. Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ/STR

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς εντοπίστηκαν σε κοντέινερς με μπανάνες εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης. Αστυνομία, Τελωνεία και Λιμενικό έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ, καθώς έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 120 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Η υπόθεση μπήκε στην τελική της φάση, καθώς από τις αρχές Αυγούστου, οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για το μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 του μηνός είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όμως σε ότι έχει να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά, είχαν βάλει στο στόχαστρο κάποια κοντέινερ και περίμεναν να γίνει ελεγχόμενη μεταφορά για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να βάλουν στο χέρι τους βαρόνους.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης και η συνέχεια δίνεται στο λιμάνι, με 100 κοντέινερ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Exit mobile version