Δραματική είναι η κατάσταση στην Παλλήνη, με το βασικό μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται, πλέον, εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, Κώστας Σμέρος.

Συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha κινδύνευσε από τις φλόγες στη Νέα Παλλήνη και κατάφερε να φύγει την τελευταία στιγμή από το σημείο.

Τα μέτωπα παραμένουν δεκάδες και σε Πεντέλη, ΑνθούσαΓέρακα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλο αγώνα, ενώ παράλληλα παλεύουν με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στο πέρασμά της, η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση, σημαντικό πράσινο πνεύμονα για την Αττική και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Παλλήνης Ευάγγελο Μπουρνούς «ίσως να έχουν καεί περισσότερα από 10 σπίτια στο Ντράφι, επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές».

Οι πρώτες εικόνες από τα καμένα στον Γέρακα:

 

Χωματουργική επιχείρηση Γέρακας

 

Γέρακαςκαμμένες αυλές

 

gerakas_kamena__2_
gerakas_kamena__3_
gerakas_kamena__4_
gerakas_kamena__1_

 

xomatourgiki_epixeirisi

Καταστροφές σε σπίτια στην Ανθούσα και Παλαιά Πεντέλη

Στο μεταξύ, μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που έζησαν οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από την Πεντέλη που δοκιμάζονται από την καταστροφική πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται από το υλικό του protothema.gr, ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες και στην Ανθούσα δείχνοντας πόσο δύσκολη παραμένει η κατάσταση.

 

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται και ότι είχαν καεί και νωρίτερα σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Δείτε φωτογραφίες:

penteli_fwtia___2_
penteli_fwtia___3_
penteli_fwtia___1_

 

penteli_fwtia___2_
penteli_fwtia___3_
penteli_fwtia___1_

 

Καίγεται σπίτι στην Ανθούσα