Ελλάδα

Πιτσιλής: Θα λάβουμε μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΛΘ

  • newsroom


Ο διοικητής της ΑΑΔΕ δήλωσε ότι υπάρχει επενδυτής και «δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία» του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη

«Θέλουμε να διευκολύνουμε τη λειτουργία του λιμανιού, υπάρχει ένας επενδυτής που έρχεται και δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία του ΟΛΘ», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής προσερχόμενος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ με ένα και μόνο θέμα, την απεργία των Τελωνειακών στην «Πύλη 16» του Λιμένα κατά τις ώρες της νυκτερινής βάρδιας.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους συνδικαλιστές της ΟΤΥΕ, από αύριο βράδυ, Σάββατο, στις 10 και μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης ημέρας, οι τελωνειακοί δεν θα δουλεύουν στη νυκτερινή βάρδια μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά την λειτουργία της ΄Πύλης 16΄, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν τηρείται η προβλεπόμενη εναπόθεση των containers, εντός του λιμανιού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την φόρτωσή τους.

«Σήμερα ακούσαμε και τους εργαζομένους και την διοίκηση του ΟΛΘ αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων που σχετίζονται με τη λειτουργία του λιμανιού, ακούσαμε και τα ειδικότερα προβλήματα που θα προκληθούν από την απεργία που έχει προκηρυχθεί», δήλωσε με την συνάντηση με τους φορείς ο κ. Πιτσιλής προσθέτοντας:

«Εμείς ως διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και την ομαλή του μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, είμαστε και παραμένουμε σε επικοινωνία και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων», τόνισε.

«Θεωρούμε μετά και τις συζητήσεις που κάναμε, ότι η πραγματοποίηση της απεργίας δεν είναι προς όφελος κανενός, δεν είναι ούτε προς όφελος του λιμανιού και της οικονομίας, αλλά ούτε προς όφελος των εργαζομένων και των αιτημάτων που θέλουν να προβάλουν κι ορισμένα από τα οποία είναι εύλογα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να βρεθεί μία λύση που θα είναι ικανοποιητική για όλους», πρόσθεσε.

Ο κ. Πιτσιλής δεν θέλησε να αναφερθεί σε τεχνικές λεπτομέρειες επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι έστω στην ύστατη στιγμή θα μπορέσει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Οι παραγωγικοί φορείς ετοιμάζονται, ενόψει της απεργίας των τελωνειακών κατά τη νυκτερινή βάρδια, να αντιμετωπίσουν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που θα προκύψουν στη διακίνηση φορτίων, ενώ σημειώνουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Α΄ Τελωνείου επαρκεί για την λειτουργία της Πύλης 16 σε 24ωρη βάση, όπως δηλαδή μέχρι τώρα συνέβαινε.

Πέραν αυτού επισημαίνουν, ότι το θέμα του ελέγχου με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα του risk analysis δεν είναι υπόθεση ειδικά της νυκτερινής βάρδιας στον ΟΛΘ.

Σημειώνεται ότι τον κ. Πιτσιλή συνόδευαν η γενική διευθύντρια Τελωνείων κ. Ειρήνη Γιαλούρη, η περιφερειακή διευθύντρια κ. Αγγελική Γωγάκου, η διευθύντρια του Α΄ Τελωνείου κ. Άννα Λεμπέση και ο σύμβουλος του διοικητή της ΑΑΔΕ τελωνειακός κ. Κωνσταντίνος Καϊόπουλος.

Από πλευράς φορέων εκπροσωπήθηκαν τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχάνων, οι χρήστες του λιμένα, δηλαδή οι Ναυτικοί Πράκτορες και οι Εκτελωνιστές, όπως επίσης η διοίκηση του ΟΛΘ.

Πηγή: www.voria.gr