Τα συγχαρητήριά τους για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν ξένοι ηγέτες, μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νικητή της κάλπης.
Τα συγχαρητήριά του μέσω επιστολής έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επισημαίνοντάς του ότι θα πρέπει να εργαστεί εποικοδομητικά με την υπόλοιπη Ευρώπη για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας.
Παράλληλα τον κάλεσε να επιδείξει ηγετική πρωτοβουλία σε θέματα όπως η προσφυγική κρίση
Τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρας για να τον συγχαρεί έστειλε και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την «ελπίδα να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος και η επωφελής συνεργασία».
Η Μόσχα επιθυμεί «να ενισχύσει τη ρωσοελληνική συνεργασία η οποία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές σε πολλούς τομείς, κυρίως το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό (τομέα)», υπογραμμίζεται στο επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνο
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις περασμένες ημέρες είχαν προηγηθεί κι άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο πολιτικών.
Συγχαρητήρια αργά χθες το βράδυ δέχτηκε ο κ. Τσίπρας και από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει στον ταχύ σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ισχυρή εντολή για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.