search icon

Ελλάδα

Πού οφείλεται η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων;

H χώρα μας εμφανίζεται εξοικειωμένη με τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης σε ποσοστό μόλις 2,42%, όταν, για παράδειγμα, στην Ταιβάν και το Χονγκ Κονγκ προσεγγίζει το 20%, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 10,3%

«Κολλημένη» στο 2% με 2,5% του ΑΕΠ παραμένει διαχρονικά η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς, με την Ελλάδα να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό διείσδυσης.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της KPMG, η χώρα μας εμφανίζεται εξοικειωμένη με τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης σε ποσοστό μόλις 2,42%, όταν, για παράδειγμα, στην Ταιβάν και το Χονγκ Κονγκ προσεγγίζει το 20%, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 10,3%, στη Γαλλία το 9,21%, στην Ιταλία το 8,33%, στη Γερμανία το 6,33% και, τέλος, στην Κίνα το 4,3%.

«Η επικέντρωση της τωρινής συζήτησης για τα ‘αναγκαία’ φορολογικά κίνητρα, για τα οποία δεν αμφισβητείται η δυναμική τους, αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από τα δομικά ζητήματα», σημειώνει η εταιρεία, εστιάζοντας στα εξής:

«Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς αφορά στην ουσιαστική προστασία από την κλιματική αλλαγή και τα φυσικά φαινόμενα. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά τα φυσικά φαινόμενα για την ασφαλιστική αγορά δεν είναι απρόσμενα, αλλά είναι προβλέψιμα σε βάθος χρόνου. Μέσω της συζήτησης και λήψης κατάλληλων αποφάσεων σε μακροχρόνιο επίπεδο θα προστατευτούν καλύτερα κοινωνία, πολίτες και κράτος. Σε αυτή τη συζήτηση θεωρούμε ότι περιλαμβάνεται και το ερώτημα εάν θα πρέπει το κράτος να ‘αντασφαλίζεται» για τους κινδύνους αυτούς», τονίζει ο γενικός διευθυντής στο Τμήμα Ελέγχου της KPMG, κ. Φίλιππος Κάσσος.

Διαβάστε ακόμη 

Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ κινείται με «εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα» – Ποιους αποκάλεσε «δολοφόνους» 

Κομισιόν- Τουρισμός: Χαλάρωση των μέτρων για τα ταξίδια αλλά και «φρένο ασφαλείας» για τις μεταλλαγές του ιού 

Εμβόλια – κορωνοϊός: Πόσα χρήματα θα ξοδέψει ο πλανήτης μέχρι το 2025 

Exit mobile version