Ελλάδα

Προσοχή: Οι 10 κλάδοι που απαιτούν να κάνουν δύο test οι εργαζόμενοι

  • newsroom


Με δική τους δαπάνη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε 10 κλάδους-επαγγέλματα καλούνται στο εξής να πραγματοποιούν 2 test κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση

Τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους περιγράφονται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και αφορούν μία σειρά από επαγγέλματα σε 10 κλάδους στους οποίους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι καλούνται στο εξής να πραγματοποιούν δύο test κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση με δική τους δαπάνη.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας 2 της ΚΥΑ εστιάζει στον ιδιωτικό τομέα και τον τρόπο που θα γίνονται στο εξής τα τεστ του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το πρώτο μέτρο αφορά όλο τον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».

Στη συνέχεια, συγκεκριμενοποιούνται οι κλάδοι που απαιτούν δύο διαγνωστικά test εβδομαδιαίως.

Οι εν λόγω κλάδοι – επαγγέλματα είναι οι εξής:

Εστίαση
Τουριστικές Επιχειρήσεις
Μεταφορές
Τηλεοπτικές παραγωγές
Κινηματογραφικές παραγωγές
Θεατρικές παραγωγές
Μουσικές παραγωγές
Χορευτικές παραγωγές
Εκπαιδευτικοί
Πανεπιστημιακοί

Αξίζει να επισημανθεί ότι «ως χώροι εστίασης λογίζονται εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων». 

Για τους ανωτέρω 10 κλάδους – χώρους εργασίας θα γίνονται, ομοίως, δεκτά μόνο rapid ή μοριακά (PCR) τεστ, τα οποία θα διενεργούνται με δαπάνη των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα:

BofA: Οι ελληνικές τράπεζες αποκτούν νέα δυναμική

Varco Bay Resort: «Πράσινο» για το «εξάστερο» project στην Αιτωλοακαρνανία – Επένδυση €107 εκατ. (pics)

Καραμανλής: Έρχονται σιδηροδρομικά έργα ύψους €3,3 δισ.