Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό, δεδομένων των πιέσεων που δέχεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση, προκειμένου να μην “περάσουν” νέα μέτρα λιτότητας. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο CNBC, ο Robin Bew, γενικός διευθυντής του Economist Intelligence Unit, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας, δεν έγκειται στο αν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία, αλλά στο τι θα συμβεί την επομένη της συμφωνίας.
“Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία, δεν βλέπουμε το πως θα μπορέσει να επιβιώσει η ελληνική κυβέρνηση μακροπρόθεσμα, λόγω των συμβιβασμών που θα πρέπει να κάνει, ώστε να διασφαλίσει μια συμφωνία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει το εσωτερικό της σε μεγάλη αναταραχή που τελικά θα οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης”, είπε.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.