search icon

Ελλάδα

Ρωσικό τάνκερ στη Κάρυστο: Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Η δέσμευση του ρώσικου τάνκερ έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ

Υπό τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και εξειδικευμένων αξιωματικών σε θέματα πρόληψης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος επιχειρούν τα συνεργεία που θα διασφαλίσουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Λίγα 24ωρα μετά την δραματική έκκληση του καπετάνιου του ρώσικου τάνκερ Lana (πρώην Pegas) ο οποίος έκανε λόγο για “εκρηκτικές συνθήκες” στις δεξαμενές του, εκεί όπου βρίσκονταν πάνω από 100.000 τόνοι πετρελαίου από το Ιράν, μέρος του οποίου έχει μεταφορτωθεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy χωρητικότητας 70.377 τόνων της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, με προορισμό το Τέξας των ΗΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο του ΥΝΑΝΠ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι την απόφαση δέσμευσης του ρώσικου τάνκερ είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στα πλαίσια της εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Tην επιχείρηση μεταφόρτωσης του φορτίου ανέλαβαν δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στη διαχείριση έργων υψηλών απαιτήσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών για την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο και εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, το απαιτητικό έργο της μεταφόρτωσης πετρελαίου μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων, τη στιγμή που το πλοίο που μετέφερε αρχικά το φορτίο το αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version