Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Το καθήκον της Ευρωζώνης είναι να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε σημερινές του δηλώσεις τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μια συφωνία αμέσως.

«Πάει καιρός που μιλάμε γι’ αυτή τη συμφωνία, ας γίνει!», επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει βέτο και «αδιάλλακτες καταστάσεις» αλλά για διάλογο.

«Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα … Αλλά αυτό εξαρτάται και από εμάς. Ως Ευρωπαίος δεν θέλουν την εξάρθρωση της ζώνης του ευρώ, δεν είμαι υπέρ αδιάλλακτων καταστάσεων και σε βάναυσες ρήξης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επισήμανε ότι μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «οδηγεί» σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Πρόσθεσε επίσης, πως μια συμφωνία είναι ακόμα δυνατή και επιθυμητή.