Με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ρέντσι πρόκειται να συναντηθεί την άλλη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη του ως πρωθυπουργός την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου επισκεπτόμενος την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, με συνέπεια να αναβληθεί η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.
Την επομένη, στις 3 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΜΠΕ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.
Όπως τονίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο πρωθυπουργοί θα γευματίσουν μαζί στην έπαυλη της Ρώμης Ντόρια Παμφίλι, όπου ο Ρέντσι συνηθίζει να υποδέχεται πολλούς από τους ξένους προέδρους και πρωθυπουργούς.
Κύρια θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη κα η στενότερη συνεργασία των μεσογειακών χωρών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντάται αύριο Παρασκευή με τον πρόεδρο τoυ Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Στις 11 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άγχελ Γκουρία με αντικείμενο την τεχνογνωσία του Οργανισμού για το χρέος.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.