Ελλάδα

Συνάντηση Χατζηδάκη – Πατούλη για τα απορρίμματα στην Αττική

  • newsroom


Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Οπως θυμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο Κωστής Χατζηδάκης παλαιότερα ως υπουργός Ανάπτυξης είχε συμβάλει στην προώθηση των ΣΔΙΤ Ηπείρου, Σερρών, Ηλείας και Δ. Μακεδονίας, που έδωσαν μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αντίθετα στην Περιφέρεια Αττικής ο σχεδιασμός αυτός ακυρώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος στην Αττική το πρόβλημα να γίνει ανεξέλεγκτο.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα, ώστε η Αττική να μην βρεθεί από την επόμενη χρονιά αντιμέτωπη με βουνά σκουπιδιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διευκολύνει με όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά και ότι θα υπάρξει απόλυτος συντονισμός με την Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με ένα σχέδιο ουσιαστικά έκτακτης ανάγκης.