Τα μέλη του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη παρακώλυση των μεταφορών από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ανήκουμε και εμείς στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, είμαστε επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και η διατήρηση των πελατών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη και σωστή εξυπηρέτηση τους. Οι τεχνητές καθυστερήσεις και αυξήσεις του κόστους μεταφοράς, τόσο των πρώτων υλών όσο και των τελικών προϊόντων μας, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητά και την διεθνή εικόνα μας.

Πιστεύουμε ότι η επιδίωξη οποιωνδήποτε αιτημάτων – ανεξάρτητα από το αν είναι δίκαια ή όχι – με την πρόκληση ζημίας σε τρίτους, δεν χωράει σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς οι εμπορευματικές μεταφορές και η ομαλή κίνηση αγαθών είτε προς την αγορά είτε προς το εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Το «Manhattan Project» της Κίνας για παραγωγή τσιπ ΑΙ που ανταγωνίζονται τη Δύση

ΙΟΒΕ: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα στην εξάπλωση των ηλεκτρονικών πληρωμών (γραφήματα)

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα