Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται, κατά κύριο λόγο, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς οι αγρότες προχώρησαν χθες στο κλείσιμο και παρακαμπτήριων οδών, σε καίριους κόμβους, και εκείνοι που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας, κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του αγροτικού κόσμου.
Μετά τον Μπράλο, ο παράδρομος του οποίου έκλεισε από τις 2 το μεσημέρι και για δύο ώρες, ακολούθησε το κλείσιμο του παρακαμπτηρίου της Νίκαιας, στη Λάρισα, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Αχιλλείου. Ο δρόμος άνοιξε τελικά στις 7 το απόγευμα.
Οι δρόμοι ανοίγουν εκ νέου
Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο της Νίκαιας. Σήμερα Τρίτη (30/12), οι αγρότες θα επιτρέψουν ξανά τη διέλευση των οχημάτων από την αερογέφυρα της Νίκαιας. Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας αποφασίστηκε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί έως και τη Δευτέρα 5/1 για όλα τα οχήματα, με εξαίρεση τα φορτηγά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.
Στην ΠΑΘΕ, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα θα διεξάγεται κανονικά, τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτοχρονιά, καθώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων των Μαλγάρων αποφάσισαν, νωρίς το μεσημέρι, να μην προχωρήσουν σε νέους αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια των γιορτών, ώστε να μην υπάρξουν δυσκολίες για τους εκδρομείς.
Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο μέσα από γενικές συνελεύσεις και σε πλήρη συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα ρύθμισης και αναχαίτισης της κυκλοφορίας, τόσο για τα οχήματα που κατευθύνονται από τη Λαμία προς την Αθήνα, όσο και για εκείνα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα.
Στον Ε65 παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών της Καρδίτσας, καθώς και των Τρικάλων στα διόδια του Λόγγου, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον δεν υπάρξουν λύσεις στα αιτήματά τους.
Στην Ιόνια Οδό, ο κόμβος του Αγγελοκάστρου παραμένει κλειστός, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίων διαδρομών. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο αυτοκινητόδρομος αναμένεται να παραμείνει κλειστός έως το πρωί της Τετάρτης, οπότε και προβλέπεται να ανοίξει, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κίνηση των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς.
Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες των Τρικάλων και της Καρδίτσας
Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας στον Ε65 και των Τρικάλων στα διόδια του Λόγγου, επίσης στον Ε65, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους. Μάλιστα οι αγρότες της Καρδίτσας εξετάζουν άλλες μορφές δράσεων. Οι αγρότες των Τρικάλων μετά τη συνέλευση της Κυριακής θα προχωρήσουν και σε άλλες μορφές δράσεων που θα ανακοινωθούν επίσημα.
Αλεξανδρούπολη: Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο
Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά.
Κανονικά θα διεξάγεται, τουλάχιστον έως και την Πρωτοχρονιά, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο των διοδίων των Μαλγάρων αποφάσισαν, νωρίς χθες το μεσημέρι, ότι δεν θα προβούν σε περαιτέρω αποκλεισμούς του δρόμου κατά την περίοδο των εορτών, ώστε να διευκολυνθούν οι εκδρομείς.
Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα πραγματοποιήσουν την πανελλαδική τους σύσκεψη πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη μετά τις γιορτές, το ερχόμενο Σάββατο ή την Κυριακή, ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους. Κατά τα λοιπά, παραταγμένα στην περιοχή των «Πράσινων Φαναριών» παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Κλειστό για όλα τα οχήματα και στα δύο ρεύματα του δρόμου έως τις 16.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00 παρέμεινε χθες, το τελωνείο των Ευζώνων, από το οποίο διέρχονταν μόνο έκτακτα περιστατικά (πχ. ασθενείς με χαρτί γιατρού, οχήματα με μικρά παιδιά κ.τλ.).
Με ανακοίνωσή τους, οι συγκεντρωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς δηλώνουν αμετακίνητοι και σταθεροί στις θέσεις τους και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τα μπλόκα, εάν δεν δικαιωθούν.
Με την προσέλευση τρακτέρ από τους δήμους Ηράκλειας και Σιδηροκάστρου ενισχύθηκε και το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα.
Κλειστός για τα φορτηγά παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο σταθμός διέλευσης στην Εξοχή Δράμας, με τους συγκεντρωμένους -που συνεδριάζουν κάθε ημέρα στις 19.00 – να δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αποκλεισμό μέχρι την Τρίτη, οπότε και τα μπλόκα θα ανοίξουν για να διευκολυνθούν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς. Κανονικά διέρχονται πάντως τα επιβατικά αυτοκίνητα, που οδηγούνται σε σύντομη διπλή παράκαμψη, της τάξης των 500 μέτρων.
Μέχρι τις 10 το βράδυ δεν επιτρεπόταν η διέλευση φορτηγών από το τελωνείο της Νίκης, στο πλαίσιο του δωδεκάωρου αποκλεισμού, που οι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εκκίνησαν στις 10 το πρωί.
Στη Χαλκηδόνα, οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του εκεί αυτοκινητοδρόμου από τις δύο μετά το μεσημέρι έως και τις πέντε το απόγευμα, για όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων αστικών λεωφορείων και επείγοντων περιστατικών.
Διαβάστε ακόμη
Πώς φτιάχνεις μια αεροπορική εταιρεία με μηδέν λεφτά – To ιστορικό κόλπο του Ρίτσαρντ Μπράνσον
METLEN: Eνδυναμώνει το LNG trading και τον διασυνοριακό εφοδιασμό στη ΝΑ Ευρώπη
Schwabe Hellas: Η Ελληνογερμανική συμμαχία, η μονάδα στο Κορωπί και η ανατροπή στην τιμή (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.