search icon

Ελλάδα

Συνήγορος Καταναλωτή: Προσοχή στις υψηλές χρεώσεις σε κλήσεις από πενταψήφιους αριθμούς

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους «ύποπτους» αριθμούς - Ποια τα μέτρα προφύλαξης που μπορούμε να λάβουμε - Οι συστάσεις της Αρχής προς τις εταιρείες

Για τις εκτός παγίου χρεώσεις σε λογαριασμούς τηλεφωνίας από κλήσεις σε ειδικούς αριθμούς, προειδοποιεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, μετά από πλήθος καταγγελιών από πολίτες.

Οι χρεώσεις αυτές προκύπτουν από κλήσεις προς ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, οι οποίοι εξαιρούνται από τις ενσωματωμένες παροχές των προγραμμάτων τους.

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων αριθμών για τους οποίους έχουν υποβληθεί αναφορές είναι:

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των σχετικών υποθέσεων, η Αρχή έχει προχωρήσει σε συστάσεις προς όλες τις εταιρίες και τους φορείς που χρησιμοποιούν τέτοιους αριθμούς ώστε:

Σημειώνεται ότι, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, προς τον Ε.Φ.Κ.Α. σχετικά με τον ειδικό αριθμό 1555, άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ως προς τον αριθμό 1555 και πλέον οι κλήσεις προς τον εν λόγω αριθμό γίνονται ατελώς.

Τέλος, ο Συνήγορος του καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές, προκειμένου να αποφύγουν υπερβάλλουσες, εκτός παγίου χρεώσεις των λογαριασμών τους (σταθερής και κινητής) τηλεφωνίας:

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Εκατοντάδες γιατροί και άλλοι επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα λόγω πληθωρισμού

«Καρούζος Gate»: Χωρίς «μνηστήρα» το οικόπεδο στο κέντρο της Γλυφάδας (pics)

«Κόκκινα» δάνεια: Οι τρεις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη – Η θέση της Ελλάδας (πίνακας)

Exit mobile version