Η διαδικασία για την καταβολή των συντάξεων Μαΐου έχει ήδη δρομολογηθεί ωστόσο φέτος το καθιερωμένο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ διαφοροποιείται εξαιτίας της Πρωτομαγιάς.

Καθώς η 1η Μαΐου συμπίπτει με Παρασκευή, το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ επιταχύνουν τις ενέργειες, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους αρκετά νωρίτερα από το σύνηθες ενόψει του τριημέρου. Απαιτείται ωστόσο προσοχή καθώς η διάκριση ανάμεσα σε Μισθωτούς και Μη Μισθωτούς εξακολουθεί να ισχύει, κάτι που σημαίνει ότι τα ΑΤΜ θα κινηθούν σε δύο διαφορετικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα πληρωμών:

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026:

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που εκδόθηκαν μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ με τον ν.4387/2016 μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί και Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και μετά) καθώς και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, τόσο για Μισθωτούς όσο και για Μη Μισθωτούς.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026:

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ], όπως επίσης οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Τα ποσά καθίστανται διαθέσιμα για ανάληψη από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας. Συνεπώς, οι Μη Μισθωτοί θα δουν τα χρήματα από το απόγευμα της Πέμπτης 23/4, ενώ οι Μισθωτοί από το απόγευμα της Παρασκευής 24/4.

Διαβάστε ακόμη 

Σταύρος Παπασταύρου: Ιστορική στιγμή για τη χώρα η σύμβαση γεώτρησης για το Block 2 στο Βορειοδυτικό Ιόνιο

BofA: Aπότομο «ξύπνημα» για τις αγορές – Στο ναδίρ οι προσδοκίες για την παγκόσμια οικονομία

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 5 ώρες: Αυτό είναι το νέο ταχύτερο jet στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα