Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Το Βερολίνο δεν θα αποδεχθεί καμία μονομερή μεταβολή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Reuters.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκη.

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να συνεχίσει τον επιτυχημένο δρόμο που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, ενώ δεν θα δεχθούμε μονομερείς ενέργειες αλλαγής του προγράμματος», τόνισε, μιλώντας στο Reuters Euro Zone Summit.

Των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε, είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στην οποία τονίζονταν ως δεσμευτικού χαρακτήρα αλλά και νόμιμη η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα.

Σε μια περίοδο που η συζήτηση γύρω από την παραμονή της Τρόικας στην Αθήνα «φουντώνει» με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη να εστιάζουν στην ανάγκη αντικατάστασης και απομάκρυνσης του σχήματος των ελεγκτών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διάσωσης, και ότι οι σχετικές συμφωνίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Περιμένουμε τα πλάνα της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλειφθεί ο ρόλος της Τρόικας ως παρατηρητή του ελληνικού προγράμματος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιασμένη διμερής επαφή.