Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ σήμερα: Αλλάζει το ωράριο από 18 Ιανουαρίου – Οι ώρες λειτουργίας (vid)

  • newsroom


Σε περιοχές που είναι σε αυστηρό lockdown τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 17:30 το απόγευμα - Τι ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα

Σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου, αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Ανοιχτά από τις  7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα είναι τα σούπερ μάρκετ, εκτός από αυτά που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα που ανοίγουν στις 10 το πρωί.

Σε περιοχές που είναι σε αυστηρό lockdown όπως είναι οι περιοχές Άργος, Ασπρόπυργος, Θήβα, Λιβαδειά, Μενίδι, Ναύπλιο, Πτολεμαΐδα & Σπάρτη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 5:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, τα σούπερ μάρκετ, θα κλείνουν από σήμερα στις 8 αντί στις 8:30, όπως συνέβαινε μέχρι την Παρασκευή.

Ερωτηθείς πώς θα ελέγχεται ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών τόνισε πως:

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σπουδαίο αυτό βήμα και δεν θα το κλωτσήσει, δεν θα μπούμε στη λογική να κυνηγάμε σαν το σκύλο με τη γάτα ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι που βρισκόμαστε κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος μπει στο παιχνίδι να σβήνει τα μηνύματα ή να εμπαίζει τις αρχές την ίδια στιγμή θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια θέσεων εργασίας της χώρας γιατί θα ξανακλείσει το εμπόριο και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε ότι η επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ευελπιστώ όλοι να δείξουμε την ωριμότητα και την αγάπη προς τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την επανεκκίνηση και να μην βρεθούμε ξανά σε περιορισμούς. Δεν μπορεί να έχουμε πείσει τα παιδιά στα Δημοτικά να φοράνε τις μάσκες απαρέγκλιτα και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες που εμείς θέλουμε να κάνουμε τα ψώνια μας».

Ο κωδικός για μνετακίνηση σε σούπερ μάρκετ

Για να κάνετε τα ψώνια σας  θα πρέπει να στέλνετε SMS στο 13033 με τον κωδικό 2, μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, ή με το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης με χειρόγραφη βεβαίωσης κίνησης.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Βγαίνει στις αγορές με καινοτόμο «πράσινο» ομόλογο

Τράπεζα Πειραιώς: Μισή δόση για όλο το 2021 στα δάνεια σε moratorium

Αποζημίωση ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων (πίνακας)