Η αυστηροποιήση του lockdown μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2021 για τον περιορισμό των κρουσμάτων έφερε αλλαγές στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας και τροποποιήσεις στους κωδικούς του sms στο 13033.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για τις 18:00 ή τις 18.30, ανάλογα με την αλυσίδα του σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, τα σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 17:00, προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν στις οικίες τους πριν τεθεί σε ισχύ στις 18:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00 – Ποιες οι εξαιρέσεις

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, συνεπώς τις καθημερινές δεν αλλάζει κάτι και τα σούπερ μάρκετ κλείνουν κανονικά στις 20.00.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00. Εξαίρεση αποτελούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:

Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Αργολίδα, Κόρινθος, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Κάλυμνος, Εύβοια (πλην Σκύρου), Φθιώτιδακαι Ηράκλειο.

Τι αλλάζει με τον κωδικό 2 που αφορά μετάβαση σε σούπερ μάρκετ

Ο κωδικός 2 που αφορά σε μετάβαση κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Διαβάστε ακόμη: