Παρέμβαση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σήμερα ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε, μιλώντας στο MEGA, ότι αποσύρονται οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί στη δομή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους δομές, λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν το κράτος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «πρόκειται για σοκαριστικές καταγγελίες που οι Αρχές πρέπει να τις διερευνήσουν άμεσα.

Πρόσφατα, σε πολλές από αυτές τις δομές, η ελληνική Πολιτεία, προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά και το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω».

Οπως τόνισε, ο κ. Σταϊκούρας: «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, κάνουν λόγο για  παιδική εργασία, κακοποίηση και τιμωρίες, μεταξύ των οποίων και απομόνωση.

Υπενθυμίζεται ότι και το υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης για παραχώρηση χρήσης κτηρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» αναφερόταν  στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Γιάννης Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): «Το 65% όσων δεν πληρώνουν ρεύμα είναι ενεργειακοί τουρίστες»

Ξενοδόχοι: Στα επίπεδα του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022 – Θετικά προμηνύματα για το 2023 και αβεβαιότητες

Η ιστορία πίσω από το βραβευμένο σπίτι που “κρεμάστηκε” φυσικά σε έναν βράχο της Καρπάθου