Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας σημειώνοντας πως η Κρήτη είναι αυτή τη στιγμή η μόνη περιοχή της Ελλάδας που δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως η Κρήτη «πάει ανάποδα» από τις υπόλοιπες περιοχές και ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις του στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού. Στην Αττική, σύμφωνα τον κ. Θωμαϊδη με καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Οι αναλύσεις του καθηγητή δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Πάντως ο κ. Θωμαΐδης προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς από τη μια οι λοιμώξεις αυξάνονται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και συνεπώς θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Evergande: Μήνυση στην εταιρεία για αποζημιώσεις 13 δισ. δολαρίων από Κινέζους δανειστές

Βρετανία: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα από το 2022