Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Πρυτάνεων για την επίθεση κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

  • newsroom


Την περασμένη Πέμπτη, ομάδα κουκουλοφόρων που δήλωναν «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων έκαναν εισβολή στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ομάδα κουκουλοφόρων που δήλωναν «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων έκαναν εισβολή στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφία στο διαδίκτυο, που δείχνει τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Η επίθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.