Η αντιμετώπιση του υψηλού κύκλου εργασιών θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από την απλή εξοικονόμηση χρημάτων — θα πρέπει επίσης να βοηθά την εταιρεία σας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Όλα αυτά καταλήγουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσεων με τους υπαλλήλους σας.

Ο κύκλος εργασιών των εργαζομένων είναι το ποσοστό των εργαζομένων που εγκαταλείπουν μια εταιρεία σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Ο κύκλος εργασιών χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: τον εθελοντικό και τον ακούσιο.

Η εθελοντική εναλλαγή αναφέρεται στην απόφαση ενός εργαζομένου να εγκαταλείψει τον οργανισμό, ενώ η ακούσια εναλλαγή συμβαίνει όταν ένας εργαζόμενος απολύεται από τον εργοδότη.

Στην ιδανική περίπτωση, προσλαμβάνετε μόνο άτομα που θέλετε να κρατήσετε γύρω σας, επομένως η ακούσια εναλλαγή περιορίζεται στο ελάχιστο. Ο εθελοντικός κύκλος εργασιών, από την άλλη, είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί και έχει απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να είναι επιζήμιες για μια επιχείρηση.

Το κόστος του κύκλου εργασιών είναι εξαιρετικά υψηλό: εκτιμάται ότι η απώλεια ενός υπαλλήλου μπορεί να κοστίσει σε μια εταιρεία το μισό έως δύο φορές τον μισθό του εργαζομένου. Ανάλογα με το επίπεδο αρχαιότητας του ατόμου, η οικονομική επιβάρυνση κυμαίνεται.

Όταν ένας υπάλληλος φεύγει, ο φόρτος εργασίας του πρέπει να πάει κάπου. Είτε τα έργα διακόπτονται εντελώς, ενώ ο ρόλος παραμένει κενός, είτε οι συνάδελφοι αναγκάζονται να σηκώσουν τη χαλαρότητα και να απλωθούν σε πολλούς ρόλους.

Η αποχώρηση ενός μέλους της ομάδας μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα στο ηθικό των εργαζομένων, καθώς η απώλεια ενός φίλου και συναδέλφου αφήνει μια τρύπα στη δυναμική της ομάδας.

Για να υπολογίσετε το ποσοστό εναλλαγής εργαζομένων, θα πρέπει να γνωρίζετε, μέσα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, τον αριθμό των  εργαζομένων που έχουν αποχωρήσει και τον μέσο αριθμό των παρόντων εργαζομένων. Ο μέσος αριθμός εργαζομένων μπορεί να προσδιοριστεί αθροίζοντας τον αριθμό των εργαζομένων την πρώτη ημέρα και την τελευταία ημέρα της χρονικής περιόδου και στη συνέχεια διαιρώντας αυτό το άθροισμα με δύο.

Για να αξιολογήσετε το πραγματικό κόστος του κύκλου εργασιών στην επιχείρησή σας, πρέπει να κατανοήσετε τις πτυχές της επιχείρησής σας που πιθανότατα συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό τζίρου σας. Σε εξαιρετικά ασταθείς περιόδους, οι παράγοντες του τζίρου επιδεινώνονται.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Κατρακυλούν συνεχώς οι τιμές – Από 17,9 έως 13,9 λεπτά η μπλε κιλοβατώρα τον Ιανουάριο 2024

Μεγάλος σκουπιδότοπος: Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 8 τόνοι πλαστικού (vid)

Τζεφ Μπέζος: Γιατί απαγορεύει τo PowerPoint στις συσκέψεις με τους συνεργάτες του

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ