Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σήμερα, η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 7 χρόνια κρίσης που μας κόστισε σε θέσεις εργασίας, καθώς η ανεργία έφτασε στο 27%, και οδήγησε σε brain drain τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Σικάγο.

Σήμερα οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, έχουν υποστεί θυσίες και τώρα εργάζονται για το καλύτερο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωστρεφές, φιλικό στην επιχειρηματικότητα που θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτό ο στόχος, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τις 10 ενέργειες που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η διαδικασία Fast Track για στρατηγικές επενδύσεις, τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα, τη μείωση της γραφειοκρατίας, φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας δημιουργεί μια σταθερότητα και ενδυναμώνει το ρόλο μας για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη βάση και την προοπτική συνδέεται το κοινό μέλλον Ελλάδας- ΗΠΑ. «Δεν είναι μόνο οικονομικό ή διπλωματικό (το κοινό μας μέλλον) αλλά είναι μια σχέση μείζονος γεωστρατηγικής σημασίας λόγω του κομβικού ρόλου της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και μάλιστα σε επίπεδο υψηλού συμβολισμού, μέσω του πρώην Προέδρου Ομπάμα. “Υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ”, είπε ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Συνάντηση με τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, Μπρους Ράουνερ, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των επενδύσεων και την ενίσχυση της παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε στην υλοποίηση της στρατηγικής του για την προσέλκυση επενδύσεων στην Πολιτεία του Ιλινόι και ειδικότερα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες εξερχόμενη από την κρίση, καθώς σε ανάλογη κατάσταση έχει βρεθεί και το Ιλινόι με επιτυχία. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι τομέας υψηλού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η οποία, όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, έχει ανακάμψει δυναμικά και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσέλκυση επενδύσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα με ώρες ΗΠΑ / Ελλάδας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου – Σικάγο και Ουάσιγκτον

23:40 / 16:40: Άφιξη του Πρωθυπουργού και της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον

00:30 / 17:30: Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα. Christine Lagarde

03:00 / 20:00: Δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού παρατιθέμενο από τις οργανώσεις ΑΗI και AHEPA

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου – Ουάσιγκτον

19:00 / 12:00: Υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Trump στον Λευκό Οίκο και υπογραφή βιβλίου επισκεπτών

19:10 / 12:10 : Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump και στη συνέχεια γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση

20:30 / 13:30 : Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ

22:30 / 15:30 : Συνάντηση με Γερουσιαστές

02:30 / 19:30 : Συνάντηση με επιχειρηματίες

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου – Ουάσιγκτον

16:30 / 09:30 : Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Pence

19:00 / 12:00: Γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες παρατιθέμενο από το Business Council for International Understanding

21:30 / 14:30 : Ομιλία στο Brookings Institution