search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ): Υπάρχει σχέδιο για την αποφυγή μπλακάουτ στην Αττική

«Εκεί που έχουμε την ηλεκτροδότηση κανονικά, εκεί που δεν υπάρχουν προβλήματα από τις πυρκαγιές το σύστημα αντέχει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για την κατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ μίλησε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κος Γιώργος Αδαμίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Αναφορικά με την κατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ ο κύριος Αδαμίδης ανέφερε: «Χθες υπήρξαν προβλήματα στο κέντρο υπερυψηλής στάθμης, υπήρχε πολύ μεγάλο άγχος και αγωνία, τέθηκαν κάποιες γραμμές εκτός, οι συνάδελφοι κατάφεραν να τις ξαναβάλουν εντός με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ένα γενικευμένο blackout. Βεβαίως σχεδιασμός πάντα υπάρχει από τους συναδέλφους, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να μην βυθιστεί η Αττική στο σκοτάδι. Αυτό δεν επιτρέπεται, πρέπει πάρα πολλοί παράγοντες να συμβούν για να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν το φοβόμαστε αυτό, δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξουν τόσες πολλές συμπτώσεις για να συμβεί», και πρόσθεσε:

«Η καταστροφική πυρκαγιά έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο δίκτυο, κυρίως στο δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης, έχουν καεί κολώνες πάρα πολλές και τα συνεργεία δίνουν μάχη από την πρώτη μέρα προσπαθώντας να αποκαταστήσουν, να στήσουν νέους στύλους, να απλώσουν νέα δίκτυα προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούνε αυτές οι περιοχές. Χθες υπήρχε μια μεγάλη στη Βαρυμπόμπη προκειμένου κυρίως το κέντρο, η πλατεία να ηλεκτροδοτηθεί έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από καταστήματα της περιοχής για είδη πρώτης ανάγκης. Καταρχήν εκεί, προφανώς και στη βόρεια Εύβοια και όπου αλλού υπάρχουν οι πυρκαγιές υπάρχουν προβλήματα. Εκεί που έχουμε την ηλεκτροδότηση κανονικά, εκεί που δεν υπάρχουν προβλήματα από τις πυρκαγιές το σύστημα αντέχει. Γίνεται μια τιτάνια μάχη από τους συναδέλφους οι οποίοι για άλλοι μια φορά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ξέρουν πάρα πολύ καλά να κάνουν τη δουλειά τους».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος blackout στην Αττική, δήλωσε: « Νομίζω ότι δεν υπάρχει, θα πρέπει να συμβούν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να συμβεί. Υπάρχει σχέδιο, όπως χθες το βράδυ ετοιμάστηκε το σύστημα να θέσει κάποιες περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής Αττικής εκτός αν συνέβαινε το μοιραίο αλλά κατάφεραν οι συνάδελφοι εκεί στο εθνικό κέντρο στον Άγιο Στέφανο να κρατήσουν τις γραμμές με αποτέλεσμα να αποφευχθεί κάτι τέτοιο».

Exit mobile version