search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

Energean: Δόθηκε η παράταση για το οικόπεδο των Ιωαννίνων

Η νέα παράταση δίνεται σε μια χρονική στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο για το επίμαχο οικόπεδο, από το οποίο έχει δηλώσει με επίσημο αίτημα πως σκοπεύει να αποχωρήσει η Ισπανική Repsol

Έως 3 Οκτωβρίου του 2021 δόθηκε παράταση στην Energean από την Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων, για την ολοκλήρωση της α΄φάσης των ερευνών στο μπλοκ στα Ιωάννινα.

Η νέα παράταση δίνεται σε μια χρονική στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο για το επίμαχο οικόπεδο, από το οποίο έχει δηλώσει με επίσημο αίτημα πως σκοπεύει να αποχωρήσει η Ισπανική Repsol.

Η ελληνική εταιρεία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αναζητήσει νέο συνεταίρο, ποντάροντας και στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην διεθνή αγορά πετρελαίου και στην ανάκαμψη των τιμών.

Με βάση την απόφαση της ΕΔΕΥ, η παράταση αφορά τις προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Μισθωτή της Πρώτης Φάσης του Βασικού Σταδίου Ερευνών της Σύμβασης.

Το αίτημα της παράτασης για την υλοποίηση των ερευνών απορρέει αφενός από τη βούληση και το ενδιαφέρον της εταιρείας για την έρευνα και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων στα Ιωάννινα αλλά και από την προσπάθεια της Energean να αναζητήσει και να βρει εταίρο.

 

 

Exit mobile version