Σε joint venture με την Hochtief για την ανάπτυξη από κοινού δικτύου ταχυφορτιστών στο εθνικό οδικό δίκτυο προχωρεί η NRG του ομίλου Motor Oil, υλοποιώντας επένδυση ύψους 3.5 εκατ. ευρώ.

Το κοινό σχήμα μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της «Hellenic Fast Charging Services» ή αλλιώς Incharge όπως είναι η εμπορική επωνυμία του νέου δικτύου ταχυφορτιστών που αναπτύσσει ήδη ο ελληνικός όμιλος. Στο νέο σχήμα η Hochtief, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ταχυφορτιστών στη Γερμανία εισέρχεται ως επενδυτής ενώ η NRG αναλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου.  

Το business plan της επένδυσης προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων φόρτισης σε 13 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ολυμπία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου με 52 θέσεις ταχυφόρτισης, δύο έργα οδικών παραχωρήσεων, στα οποία συμμετέχει μετοχικά η Hochtief. Οι συμφωνίες με τους δύο αυτοκινητοδρόμους είναι χρονικής διάρκειας μέχρι το 2038 με option να επεκταθούν ως το 2034.

Η επένδυση προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και οι ταχυφορτιστές προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Σε δεύτερη φάση, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της NRG, η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τα σημεία φόρτισης, μέσω επένδυσης 5 εκατ. ευρώ. με ανώτατο όριο, την εγκατάσταση 200 ταχυφορτιστών.

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 200 ταχυφορτιστές, με την Incharge να έχει εγκαταστήσει τους μισούς σε 51 νομούς της χώρας και σε διάφορα εμπορικά σημεία. Στελέχη της NRG ανέφεραν χθες ότι απαιτούνται σημαντικά βήματα για να αναπτυχθεί η αγορά και να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή απόφαση για την εξομοίωση του ΦΠΑ. Όπως επισήμαναν σήμερα ο ΦΠΑ στη φόρτιση είναι 24%, ενώ στη φόρτιση από το σπίτι είναι 6%.

Η διοίκηση της εταιρείας υπογράμμισε επίσης ότι έχουν τεθεί τα θεμέλια για να πραγματοποιήσει το στόχο  που είναι να γίνει η νούμερο ένα εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση,  με μεγάλο αριθμό φορτιστών, με μεγάλη διασπορά στην ελληνική επικράτεια, με τοποθέτηση φορτιστών στα κατάλληλα σημεία, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών.

Οι δύο μέτοχοι προχώρησαν μέσα στο καλοκαίρι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,6 εκατ. ευρώ της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), που συνέστησαν πριν έξι μήνες η NRG Supply & Trading (του ομίλου Motor Oil) και η  Hochtief Ladepartner GMBH.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες επαναφόρτισης συσσωρευτών ηλεκτρικών οχημάτων, διαχείρισης και εκμετάλλευσης υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, διεκπεραίωσης συναλλαγών και διαλειτουργικότητας υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε ακόμη 

Σταϊκούρας: Σε μια λωρίδα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Σαββατοκύριακο η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό (vid)

Ενοίκια: Από 7% έως 20% σε έναν χρόνο η αύξηση κοντά σε σταθμούς μετρό της Γραμμής 4 (πίνακας)

Γεώργιος Τανισκίδης: Oλοταχώς για το Χρηματιστήριο η Optima bank

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ