search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

Έρευνα: Τι γνωρίζουν οι πολίτες για πράσινη ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές

Πόσο έχει αλλάξει η στάση των πολιτών έναντι των φωτοβολταϊκών και την εγκατάσταση πάρκων ανανεώσιμης ενέργειας

Τη στάση του κοινού απέναντι στην παραγωγή και εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξετάζει η Πανελλήνια Κοινωνική Έρευνα (2021) που εκπονήθηκε από τον Πάνο Κοσμόπουλο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους συνεργάτες του.

Η έρευνα πραγματοποιείται από μέλη της K-ecoprojects co. και μεγάλο αριθμό φοιτητών, μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικών που έχουν παρακολουθήσει τις διαλέξεις των καθηγητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να σχολιάσουν τις εφαρμογές μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας Α.Π.Ε., και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες, τα οποία φαίνεται να έρχονται σε σύγκρουση με την παραδοσιακή στάση των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον της χώρας, τόσο κατασκευασμένων όσο και φυσικών – ιδιαίτερα. Εξετάζεται επίσης η οικονομική πτυχή των Α.Π.Ε., όσον αφορά τη στάση των ανθρώπων απέναντι τόσο στα οικονομικά των νοικοκυριών όσο και στην οικονομία της χώρας.

Βασικά συμπεράσματα

Από τη διεξαγωγή της μελέτης προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Σημειώνεται ότι το ερευνητικό έργο, που αφορά τη στάση των ανθρώπων απέναντι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και συνεχίζεται, σε όλη την Ελλάδα μέσω της συλλογής ερωτηματολογίων, και έχει καλύψει τον αριθμό των έγκυρων ερωτηματολογίων 1042 (έως 3 Ιουνίου 2021).

Διαβάστε ακόμα:

Χάος απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα

Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής

Relativity Space: Η εταιρεία των 4 δισ. που κατασκευάζει επαναχρησιμοποιούμενες ρουκέτες με 3DPrinter

Exit mobile version