Ενέργεια

Ηλιακά παγκάκια: Έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα – Επιτρέπουν φόρτιση και WI-FI με χρήση ΑΠΕ

  • newsroom


Η αρχή έγινε στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής - Σύντομα ηλιακά παγκάκια θα εγκατασταθούν και σε άλλες πλατείες της πόλης

Στο κλαμπ των έξυπνων και βιώσιμων πόλεων φιγουράρει από το περασμένο Σάββατο ο δήμος της Αγίας Παρασκευής, εγκαθιστώντας στον  πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας δύο ολοκαίνουργια, ηλιακά παγκάκια.

Πρόκειται για δύο τεχνολογικά αναβαθμισμένους χώρους που δεν προσφέρουν μόνο ξεκούραση αλλά επικοινωνία και διασκέδαση αξιοποιώντας για την παραγωγή ενέργειας φυσικούς πόρους όπως ο ήλιος.

Τα «έξυπνα» παγκάκια μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB ή και ασύρματα, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με 4G Wi-Fi. Επίσης φωτίζουν τον χώρο, αφού με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.

Το ηλιακό παγκάκι μπορεί να προσφέρει εξυπηρέτηση και επικοινωνία ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες καθώς δεν μπορεί να ζεσταθεί πάνω από τους 30 βαθμούς.

Η κίνηση αυτή του Δήμου Αγίας Παρασκευής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που γίνονται το τελευταίο διάστημα (μετά και την αντικατάσταση που έγινε στα ξύλινα παγκάκια που βρίσκονται εντός της κεντρικής πλατείας) με στόχο την ολική αναμόρφωση της περιοχής.

Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και από άλλους δήμους της χώρας ενώ σύντομα ηλιακά παγκάκια θα εγκατασταθούν και σε άλλες πλατείες της πόλης.

Απόρρητο Απόρρητο