Κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ τα οποία ήδη κατευθύνθηκαν σε 2.624 νέες αιτήσεις αποδεσμεύθηκαν για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» μετά την επαναδιάθεση των πόρων του προγράμματος ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι αλλαγές που θεσπίστηκαν στη διαδικασία με την προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς  είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο μετά την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023, αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη κατευθύνθηκαν σε 2.624 νέες αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, με νέα τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στη δυνατότητας ένταξης στη δράση e-Astypalea έως τις 31/12/2024 και των πληρωμών έως τις 31/12/2025.

Με την ίδια ΚΥΑ, που αφορά στη δράση e-Astypalea, αυξήθηκε σημαντικά το ποσό επιδότησης για απόσυρση παλιού επαγγελματικού οχήματος από τις 3.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ όταν αυτή συνδυάζεται παράλληλα με την αγορά νέου ηλεκτρικού οχήματος.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού οχήματος επιδοτείται ήδη με 12.000 ευρώ οπότε σε συνδυασμό με το ποσό της απόσυρσης, η συνολική επιδότηση στην Αστυπάλαια ανέρχεται πλέον στις 22.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αγροτικό ρεύμα: Πώς θα γίνει η μείωση – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα με τις χαμηλές τιμές

Βρετανία: Σε κίνδυνο η «tea time» – Καμπανάκι από τα σούπερ μάρκετ για ελλείψεις σε τσάι

Temu: Ξοδεύει σαν δισεκατομμυριούχος για να «κατακτήσει» την Αμερική (γράφημα + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ